CFD's zijn complexe financiële instrumenten. Ze brengen een groot risico met zich mee, aangezien u door de hefboomwerking gemakkelijk veel geld kunt verliezen. 72% van de particuliere beleggers verliest geld bij de handel in CFD's via deze aanbieder. U moet goed nadenken over het feit of u CFD's wel degelijk begrijpt en of u zich het risico kunt veroorloven om uw geld te verliezen.
Europa
Nl

De grondbeginselen van marginehandel

Verspreidt

Een spread is het verschil tussen de biedprijs en de laatprijs. Spreads verschillen van broker tot broker.
De volgende formule wordt gebruikt om de spread te berekenen op het Quadcode Markets platform:

Spreadkosten = Positiegrootte x Spread

Example

EUR/USD Ask: 1.13462 Bid: 1.13455
Spread: 1.13462 - 1.13455 = 0.00007
Positiegrootte: 200.000 eenheden van de basisvaluta (=200.000 EUR)
EUR/USD spreadkosten = (1.13462 - 1.13455) x 200.000 = 14 USD

Swaps

Een swap is een rentevergoeding die een handelaar aan een makelaar moet betalen om posities 's nachts vast te houden.
Swaps ontstaan uit het verschil in rentetarieven van valuta plus de administratiekosten van de broker. Bij forexhandel leen je een valuta om een andere valuta te kopen. Een swap hangt af van of je een valuta koopt met een hogere of lagere rente vergeleken met de valuta die je leent. Swaps kunnen zowel positief als negatief zijn.
Als je een valuta koopt met een hogere rente dan de valuta die je leent, krijg je een positieve swap. Laten we het volgende voorbeeld bekijken.

Example

De Amerikaanse rentevoet is 1,75%.
De rente in Australië is 0,75%.
De administratieve kosten zijn 0,25%.
Als u een long positie opent op het USD/AUD paar, wordt een swap van 0,75% bijgeschreven op uw rekening, omdat de valuta die u koopt (USD) een hogere rente heeft dan de valuta die u leent (AUD).
Als u een short positie opent op hetzelfde valutapaar, wordt een swap van 1,25% van uw rekening afgeschreven, omdat de valuta die u leent (USD) een hogere rente heeft dan de valuta die u koopt (AUD).

Marge

Marge is het bedrag dat een handelaar nodig heeft om een positie met een hefboom te openen. Marge stelt u in staat om te handelen met een hefboom, wat in wezen het gebruik van geleend geld van een effectenmakelaar is om de grootte van uw transacties te vergroten.
Om een marge te berekenen op het Quadcode Markets platform, gebruik je de volgende formule:

Marge = Positiegrootte / Hefboomwerking

Example

U wilt 1.000 eenheden van het valutapaar EUR/USD kopen met een hefboom van 1:30. De vereiste marge om deze positie te openen is 3,33 EUR. Bekijk de berekening hieronder:

Valutapaar: EUR/USD
Positiegrootte: 1000 eenheden van de basisvaluta
Hefboom: 1:30
Marge = 1.000 / 30 = 3,33 EUR

Houd er rekening mee dat conversie kan plaatsvinden als de valuta van je account verschilt van de basisvaluta.

Hefboom

Met een hefboom kunt u posities verhandelen die groter zijn dan de hoeveelheid kapitaal die u bezit. Hefboomwerking maximaliseert uitbetalingen, maar maximaliseert ook verliezen.

Example

Stel dat u $1.000 op uw rekening hebt gestort en een hefboom van 1:30 gebruikt. In dit geval zal uw koopkracht 30 keer toenemen tot $30.000. Dit betekent dat u een positie kunt openen met een waarde van $30.000.

Houd er rekening mee dat de hefboom varieert voor verschillende activa.

Bekijk de maximale hefboom en margevereisten op het Quadcode Markets platform.

Conversies

In sommige gevallen kunnen wisselkoersen van toepassing zijn. Dit komt doordat elke parameter van een transactie wordt uitgedrukt in de basisvaluta of de quotevaluta. De contractgrootte en margin worden uitgedrukt in de basisvaluta, terwijl de uitbetaling altijd wordt berekend in de quotevaluta. Daarom kunnen valutawisselkoersen van toepassing zijn op de berekening van margin en uitbetalingen. Als de valuta van uw rekening verschilt van de noteringsvaluta, zijn er omrekeningskoersen van toepassing. Laten we de volgende voorbeelden bekijken om te begrijpen wanneer valutaomrekeningen nodig kunnen zijn.

Voorbeeld 1: Basisvaluta = Rekeningvaluta

Stel dat de valuta van je rekening USD is en je handelt in het valutapaar USD/JPY. Conversie is niet van toepassing op de margeberekening omdat de basisvaluta (USD) hetzelfde is als de valuta van de rekening (USD). Conversie wordt toegepast bij het berekenen van de uitbetaling: deze wordt eerst berekend in JPY, de quotevaluta, en vervolgens geconverteerd naar USD, de valuta van de rekening.

Voorbeeld 2: Koersvaluta = Rekeningvaluta

Stel dat de valuta van je rekening USD is en je handelt in het valutapaar EUR/USD. Conversie wordt toegepast op de margeberekening omdat de basisvaluta (EUR) anders is dan de rekeningvaluta (USD). Conversie is niet van toepassing op de berekening van uitbetalingen, omdat de quotevaluta (USD) hetzelfde is als de rekeningvaluta (USD).

Voorbeeld 3: Geen overeenkomsten

Stel dat de valuta van je rekening GBP is en je handelt in het valutapaar AUD/CHF. Omrekening wordt toegepast op de margeberekening omdat de valuta van de rekening (GBP) anders is dan de basisvaluta (AUD). Conversie wordt ook toegepast bij het berekenen van uitbetalingen: deze worden eerst berekend in CHF, de quotevaluta, en vervolgens geconverteerd naar GBP, de valuta van de rekening.

Marge niveau

Margeniveau helpt je om de gezondheid van je account te controleren: het laat zien of alles goed gaat of niet en geeft aan wanneer je posities moet sluiten die niet winstgevend zijn.
Gebruik de volgende formule om je margeniveau te berekenen:

Margeniveau = Eigen vermogen / Marge × 100%

Alles wordt aangegeven in de valuta van de rekening.

Margin call en Stop out

Marge Call

Als het margeniveau van een handelaar onder de 100% komt, start de broker een procedure die bekend staat als een margin call. In het geval van een margin call moet de handelaar ofwel meer geld op zijn/haar rekening storten of verliezende posities sluiten. Als het margeniveau onder de 50% komt, worden verliezende posities gedwongen gesloten door het bedrijf.

Onderhoudsmarge

Onderhoudsmarge is het minimale bedrag aan kapitaal dat een handelaar op zijn of haar rekening moet hebben om een positie met hefboomwerking open te houden.

Stoppen

Een stop out is een gebeurtenis die optreedt wanneer het eigen vermogen van een handelaar niet voldoende is om open posities te behouden, waardoor ze gedwongen worden gesloten door de broker.